Descrierea Statiunii turistice Ocnele Mari

Descrierea Statiunii turistice Ocnele Mari

Despre Ocnele Mari se poate spune ca este orasul cel mai vechi al Olteniei si ca este situat 12 km de orasul Ramnicu Valcea. La Ocnele Mari din cele mai indepartate timpuri s-a efectuat exploatarea sarii, descoperindu-se in acest loc o multime de obiecte ca de exemplu: topoare-ciocan de minerit care au facut parte din epoca neolitica, a bronzului si fierului. Tot aici, descoperirile arheologice au aratat ca s-a aflat centrul tribal *Buridava*.

Sarea exploatata in aceasta zona, bineinteles in evul mediu, devine un monopol domnesc si isi ia un avant in timpul domniei lui Constantin Brancoveanu. Exploatarea sarii de la Ocnele Mari in Tarile Romanesti a fost mentionata in toate documentele existente la vremea aceea, incepand cu secolul XVIII.

Despre prima atestare din punct de vedere istorica a orasului Ocnele Mari se poate spune ca dateaza inca din anul 1402.

Baza economica principala a acestei localitati in epoca mederna a reprezentat-o exploatarea sarii si comertul realizat cu aceasta. Datorita comertului cu sare, care devenise infloritor, localitatea Ocnele Mari ava in anul 1930 mai multi locuitori in comparatie cu Ramnicu Valcea. Incepand cu anul 1912, pe o veche salina dezafectata s-a infiintat primul stabiliment balnear curativ din aceasta zona. Datorita efectului curativ al apelor saratate, Ocnele Mari a fost si declarata statiune balneara.

strandul fara fund ocnele mari

Si in ziua de astazi, se considera un adevarat miracol pentru sanatatea copiilor, adultilor si varstnicilor strandurile cu apa sarata aflate la Ocnele Mari si Ocnita, inclusiv aici si namolul sapropelic. In fiecare an vin aici o multime de turisti, ei revenind mereu datorita efectelor curative si benefice ale bailor cu apa sarata.

strandul fara fund ocnele mari

Un important aspect pozitiv il reprezinta aici faptul ca, in anul 2009 s-a deschis centrul turistic ce poarta denumirea de Salina Ocnele Mari. Salina Ocnele Mari este cautata atat pentru valoarea sa turistica cat si pentru efectul curativ, deoarece o multime de oameni, inclusiv copii pentru a trata diverse afectiuni respiratorii. In Salina se gasesc atat spatii de agrement destinate adultilor cat si spatii de agrement destinate copiilor si anume: un mini-cinema, nese de ping-pong, un mini-teren de fotbal si baschet, spatii de joaca pentru copii, bar, restaurant si cea mai mare biserica subterana existenta in Romania.

strandul fara fund ocnele mari

Toti cei care doresc sa aibe un placut concediu, intr-un loc in care oamenii sunt primitori si simpli, iar natura iti ofera liniste si lumina, nu pot sa faca decat o singura alegere ideala si aceea este de a vizita atat statiunea Ocnele Mari cat si Ocnita.

0 Comments

Leave your reply